Wednesday, May 18, 2011

Will u marry me?

Assalamualaikum warahmatuallahi wabarakatuh

Temanku sekalian.

PROLOG

Saya suka tengok jari runcing awak. Cantik betul. Sampai takut saya nak pegang. Bukan takut patah. Tapi takut nanti jari kita tak boleh tolong antara satu sama lain. Di satu hari yang dahsyat depan yang Maha Esa.

Saya suka tengok rambut awak. Lurus macam teknik rebonding. Sebab tu saya belikan tudung. Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak. Tapi takut nanti kena bakar api neraka.

Saya suka tengok body awak. Mantap giler. Sebab tu saya belikan awak jubah dan telekung. Supaya masa awak berjumpa dengan Kekasih awak Yang Utama nanti, awak lagi cantik dan berseri menghadap-Nya. Saya pun tumpang dapat pahala.

Saya risau tengok awak tak tidur, tak makan sebab rindu kat saya. Saya pun macam tu jugak. Awak tanya apa ubatnya? Saya pun bagi awak Al-Quran sebagai penenang jiwa. Semoga lebih cintakan-Nya dari saya.

Saya sedih tengok awak. Selalu pesan macam-macam kat saya. "Makan, minum, drive elok-elok tau. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla". Tapi bila keluar dating sama-sama, terlalu asyik hingga tertinggal Zohor. Awak langsung tak kata apa satu pun. Berdosanya saya.

Kesimpulannya, saya memang sayangkan awak. Nak setia pada awak. Tapi, saya dah tak sanggup nak tanggung dosa kalau kita terus ber'couple'. Saya nak kahwin dengan awak cepat-cepat. Nak hidup bahagia bersama di dunia dan akhirat terutamanya. Semoga kita saling mengingati dan menginsafi diri kita. Dosa saya sendiri pun bertimbun. Nak tanggung dosa awak lagi lepas ni. Ya Allah, ampunkanlah dosa kami. Jauhilah kami daripada perkara-perkara mungkar dan keji. Engkau pertemukanlah jodoh kami agar hubungan ini halal dan mendapat keredhaan dari-Mu Ya Allah..

“Dan janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji (fahisyah) dan suatu jalan yang buruk.” (Al-Isra’: 32).



Cantik kan awek aku kalau dia pakai tudung.. :D

EC : Aku single.. Takdak awek dan memang taknak ada awek pun.. Aku nak isteri..
Tiz Tiz Tiz... Will u marry me? :D

P/S:Hallamak!! Tiz tak pakai spek la pulok.Adehhh...=P

Keep smiling!

Lailahaillallah Muhammadarasuluallah,

12:50 pm.Abdeen House,Egypt.

17 comments:

= d = said...

la, kau suke org yg pakai spec rupenye..
hehe..
:)

E n t o y C a i r o said...

dilla:

almost!!!
haha

Solihin Zubir said...

=)

Solihin Zubir said...

entry ni buatku tersenyum...

peaCe..!! said...

ad yg bole trpelanting klu bce entri nie beb..heheh.. :) good job..

cik sweet said...

bunyi prolog ni... best..
tapi.. ade sket yg menakutkn..
:)

NuNu BeBeH said...

Kemain kamu Entoy~~
Time nak imtihan je mula la marry2 ey...ehehe..
Btw nice entry...

Mudah2an terpelihara segalanya~~~:)

E n t o y C a i r o said...

solihin zubir

kantoi la plak..
mohon share bro!!
hahaha..(cover2)

E n t o y C a i r o said...

peace:

rilex la bro...
awat kalut sangat...
x kan kejung ngan awek kot??

hahaha..

E n t o y C a i r o said...

cik sweet:

ada2 je ceq sweet ni..
hehe..

takut apa ni?..=)

E n t o y C a i r o said...

nunubebeh:

hahahaha...
saje je kak..

ni la akibatnyer klw dah tepu...
(bajet study rabak!!)
=)

mumtaz said...

belikan la spek utk tiz...pos ke malaysia...nnt aku smpaikan..lalalala..(gud luck exam!)

E n t o y C a i r o said...

Mumtaz:

hehehe...
x cukup duit la..
can i borrow ur spec first?
hehehe..

Solihin Zubir said...

haha.. aku x kisah pun..
tp smpai ayat aku ckp nk kawen ngan Tiz pon hang copy bulat2.. keh3..
nway, bagusla sbb sudi sebarkan psl ni...
smoga beroleh manfaat untuk semua.. =)

E n t o y C a i r o said...

solihin zubair:

haaaa...
yang tu lah paling best!!..
terima kasih solihin...
ko memang termantap lah!!..=)

♥e'in♥ said...

kemain.. taste nk mcm tiz.. hehehehe..

E n t o y C a i r o said...

♥e'in♥

hehehe...
hight taste itu perlu....
hehehe...

Related Posts with Thumbnails