Tuesday, March 29, 2011

BONTROT (usah mencarut ! )

Assalamualaikum waramatuallahi wabarakatuh,

Para temanku sekalian.


PROLOG


Semalam ada sorang ustad lama yang empunyai dua cahaya mata baru balik dari maalaysia.Dia memang rapat dengan housemate aku semua,Actly dengan kucai (one of us).Ustad ni memang masyhur dengan satay sedap dia.Sampai orang-orang kedutaan pun pergi tempah dengan dia if ada annual or majlis-majlis besar.Aku pun ada simpan niat,Ingat sebelum dia balik habis nanti,Nak cedok habis-habisan dia punya resepi maut dia tuh!..hehe...By the way,Dia memang sporting punya orang.

Kenapa tetiba nak citer pasal dia ni?..hehe..Sebenarnya aku mahu ucapkan berbanyak terima kasih la kat dia atas permberiaan yang amat mengejutkan dari dia.hehe..apa dia yang dia bagi malam semalam?.

NAK CITER LA NI!

Hehe..aku citer kat korang ni..korang jangan kecur-kecur pulak!.Adalah sikit dia jamu kami berdua ni (aku ngan kucai je)sekadar satay panas!,daging masak cili api!buah pisang montel!asam jeruk!(paling best),dan buah-buah lain.Memang kaw kaw malam tadi kami melantak!.Alhamdulilah sangat-sangat.Kalau dah rezeki,Usah di tolak!.hehe..



(sumber Google!.Maaf tak dapat nak ambik pic yang asli,Sebab terlupa!,mybe terlalu teruja bila dapat makan satay free.Hahaha.jangan marah! sian sey korang dapat tengok je.Tak pe ke?haha)




(Pisang montel!.Seyes aku plak pastu yang mentel lepas makan pisang ni.Eh silap!.MONTEL la.hehe)



(Tu dia..dah lama tak pekena asam-asim ni.Tyme makan tu dah macam orang PREGNANT je rasa.Hahaha)


THE BEST PART

Last-last masa nak out dari umah ustad tu.Ada pulak BONTROT!.Dalam tu ada macam-macam,Ada perencah kurma,kari,santan,belacan,gula melaka,biskut-biskut,serbuk kopi,serbuk minuman halia,magie-magie malaysia,dan banyak lagi la.Sumpah best gila ustad ni.Tu yang kucai sayang sangat tu.hehe.(mintak-mintak dia tak baca)By the way,korang tahu ke BONTROT tu hapa?..hahaha..(Mesti nak kata aku tengah mencarut!)..BONTROT tu maknanya OLE-OLE @ BUAH TANGAN.BONTROT asal istilah dari Bahasa Jawa...Kata anak jawa!.hehe..Korang-korang yang bapaknya dan emaknya JAWA,tapi korang sendiri tak taw,Memang rugi la.HEHEHE...

Tak pasal-pasal korang terbelajar satu kalimat dari bahasa jawa.HEHE..Haisshh ni yang aku rasa nak buka kelas ni.Income gak dari NUFFNANG tuh!.hehe..(berangan)..entah sapa ntah orang pertama yang akan daftar untuk masuk kelas bahasa jawa aku nanti.hahaha.

P/S,

:Ceq midah! Sila dipercepatkan dalam mengemaskini blog anda.(nak tahu entry terbaru)
:Ceq nadia! Robbuna yasfik! (sian kawan kita demam panas)
:Ceq Mum! Usah hilang madu,Sepah di buang! (x jengguk blog aku pon arini =( )
:Sifu topect! Aku sedih tak dapat nak pujuk kucai untuk menemani kau makan Mee ayam.
:Jepon! Blog kau dah bersawang!.Taw la poket tengah penuh! hehe.


Keep smiling!

Lailahaillallah Muhammadarasuluallah,

08:31 pm.Abdeen House,Egypt.

9 comments:

mumtaz said...

BONTROT...nice word...:) teringat aku kat nadia...nasik and lauk pauk yg dia bg kat aku hr tu...mkn nasik tu hr tu...leh wat kyang 4 hari...hehehehe... ~_<

klw nadia baca komen ni...thanx ea...moga nadia cpt smbuh!! (tiba2 bg wish kat nadia kat blog org tu...hahaha)

p/s: sorila...x smpat nk ber'stalking' blog ko...bz gile...coz hr ni aku submit 'surat cinta' aku...n then hr jumaat ni, ade presentation lak...pray 4 my success bro...

(dalam pd sibuk2 ni...tringat plak kat teya, sbb dia pon tgh writing thesis hr tu...tp x b'ksmpatan nk abeskn... T__T...jom sdekah al-fatihah utk arwah~)

Izzati Hashim said...

nak satay. oh.

Entoy Cairo said...

mumtaz:

baik-baik ko bg ayat lawak..tetiba ko sentap aku dengan nama 'teya'.(x jadi nk happy2 mum...alfatihah)

anyway:akhirnya ko baca juga ye.huhu.aku tw ko bz dan teramat sgt bznya itu..huhu.hope success la mamam!.i will pray 4 u!.


izzati:

oh kasihanya mangsaku seorang ini..huhu

Izzati Hashim said...

mangsa? sekeh nak? =P

Entoy Cairo said...

izzati:

hak hak hak...=p

cik dila said...

eh..ehh!nama sy la tu!!bangga sekejap!hahah..
bontrot=berkat kalo ditempt sy..hehe

Entoy Cairo said...

where midah?..i change dila right now!why why why???..hehehe..

haah la..berkat...sama la kat tempat sy gak..tapi bontrot is have sentimental sikit..hehe

cik dila said...

midah a.k.a dila
dila lg serasi dengan sy..hihii..
kalu nk tau kenapa sila baca entri sy yg bertajuk hamidah@dila@budakpandai (promote)hahah..

Entoy Cairo said...

nice promote!!..promote kan nuffnang sy sekeli eh nanti!..hehe

Related Posts with Thumbnails