Friday, December 17, 2010

SITI HANIS IZZATI




Pernah suatu ketika dahulu..aku ingat lagi umurku seakan-akan 4 hingga 5 tahun...aku cuba meminta sesuatu yang lucu pada mak aku....dan bapak aku hanya mampu tersenyum dan terus men'nyer yumkan diri sediri...korang taw apa aku minta waktu tu....aku minta"MAK!!!..nak adek!!!!..."hehe....padahal ketika tu mak aku sedang berumur 45 tahun atau lebih la...ala bebudak beb...mana tw semua tu..sbb aku tgk mak aku time tu..muda lagi peeerr....cam cikgu pencen lagi..(tambah-tambah)...hehe..bila akak sulung aku dapat cahaya mata pertama...aku la org paing gembira..sbb aku rasa..aku dapat apa yg aku nak selama ini..hehe...setiap makcik-makcik yang hadir ke umah akak untuk melihat bayi baru...habes semua aku bilang kat diorang.."ni adek saya...ni adek saya...ni adek saya"...hehe...so funny...sbb tu dah besar-besar pon so fani...(funny la sangat)..

Jikalau dulu ketika dia masih baby....aku anggap dia adek...bila dah buleh main tenteng sikit-sikit ngan aku ...aku anggap dia anak sedara...bila masing-masing dah besar dan masuk universiti..aku anggap dia sebagai adek,anak sedara ,dan kawan...terima kasih nis kerana senang berkongsi cerita....

Sekarang ni dia dah di universiti cam aku gak..sama-sama membesar...sama dapat meneruskan pelajar ke tahap sekarang ni..tapi mimpi dia dalam pelajaran ni demand sikit la dari aku..cuba nk memiliki syarikat besar la pastu nk suh aku kerja bawah dia (hampeh)...nk ambil lesen halikopter la bagai...nonsense habes...but she's very-very clever...sekarang dia belajar kat universiti teknologi petronas(utp) kat perak sedang mengambil kom bissness....dia kata nk lumba ngan aku ttg sapa habes belajar dulu...ceett budak kecik ni..cabar aku plak...(dalam hati dah gegel dah...)hehe..

ok la mood study was coming ni....more staytude on my bloq orite...=p

~Gambar di ambil dari keratan surat khabar berita harian 22 ogos 2009 at sekolah menengah sains sultan iskandar mersing johor~

3 comments:

mumtaz said...

ada iras...=)

E n t o y C a i r o said...

ko perli aku ye mum!!..kureng ko!..=P

insan yang mencari said...

terharu lah bace cik.. huuuuu

Related Posts with Thumbnails