Tuesday, April 26, 2011

Ciri-ciri wanita solehah

Assalamualaikum waramatuallahi wabarakatuh,

Para temanku sekalian.

PROLOG

Apa khabar teman blogger sekalian?ada senyum tak arini?(kopipes dari AMOI kecit).Hope health wif ur parent n ur sweetheart too (yang halal ok!!)..

actually,Pagi ini kawan baikku dari terengganu telah memberi santapan rohani baik punya untuk aku,Bila tengok je tajuk video ni,Terasa disakat pon ada...diperli pon ada...Maklumlah ramai peminat..(perasannntan!!)
hehehe...Siapalah.. nak kat ceq bangla ni yang tak habes-habes study lagi ni...hohoho..(sedih x? sedih x?).Apa-apa pun aku terima dengan hati yang lapang agar ada faedah dengan perkongsian yang ditujukan oleh beliau buatku dan kawan-kawan lain..

Ayuh kita luangkan masa sekitar 10 minit ye?sekejap je....

What? tak boleh? Y...? ala... tengok maharaja lawak berminggu-minggu tak peeee pooonn...

Hehehe..jom layan jap..pasti anda tersenyum simple not simpul....zaman dah berubah
ok!...hehe

V
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

PUTARKAN LAGU

Impian kasih

Kasih dengarlah hatiku berbicara
Kasih izinkan diriku bertanyaBisakah cinta bersemi
Mengundang restu Ilahi
Adakah bahagia yang diimpi
Menjadi satu realit

Kasih kusedari kekurangan iniKasih kuinsafi kelemahan diri
Kuingin sunting dirimu
Menjadi permaisuri hatiku
Sebagai isteri yang berbudi
Kebanggaan para suami

( 1 )
Wanita hiasan dunia
Seindah hiasan adalah wanita solehah
Yang akan membahagiakan
Syurga di dalam rumah tangga

( 2 )Hanya itu yang kuinginkan
Dari insan yang amat kusayang
Damaikanlah resah hatiku
Aku rindu kasih dan sayangmu
Terimalah seadanya
Akulah hiasan pelamin hidupmu

( ulang 2 )
( ulang 1 2X )

Andainya tiada jodoh
Untuk ke singgahsanaKupasrahkan segalanya
Kerna takdir yang akan menentukan


P/S:

Moga teman-teman bloggerku semua mencapai martabat diri yang tinggi dan sempurna selepas ini insyallah...

Sebelum terlupa nak ucapakan "SANAH HELWA" buat ahli bait aku (Housemate) Mohamad Aizuddin bin Jarkase pada 24 april lalu,Begitu juga dengan Ayu Najwa Syafiqa bte Azlan yang lahir pada hari yang sama..Semoga kalian berdua di limpahi rezeki yang melimpah ruah dan hidupnya senantiasa diberkati...amen..amen...


-Musolla APJ Rabaah-
Keep smiling!

Lailahaillallah Muhammadarasuluallah,

09:13 am.Abdeen House,Egypt.

13 comments:

HS said...

maceehhh...~malu i, nyah!! :p

"Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit"

p/s- semoga enta ditemukan dgn wanita solehah..ameen ya Robb

E n t o y C a i r o said...

amboi..siap nyanyi bagai..hehehe.

amen ya robb..

begitu juga dgn enti..(dijauhkan jodoh dengan si perokok) =P

NuNu BeBeH said...

Sedang aku berduka solehahku tidak pasti...huk3..:(

E n t o y C a i r o said...

nunu bebeh:

allah..allah..

moga dikau juga dikalangan itu wahai nunu bebeh...=)

mumtaz said...

hehe...tringat pulak mase zaman dulu2...uhuks..em...mcm x tercapai je nk jd solehah sepenuhnya...ya Allah..

japierah said...

polis bahasa di sini,

komen pertama: Bahasa Inggeris.

actually.
health.

komen kedua: Bahasa Melayu

Terengganu.
...ditujukan oleh beliau..
Disakat.
Diperli.


*mesti EC menyesal sebab jadi follower ambe kan? HAHA

ulfa said...

POST yang menarik.... panduan untuk ku jadi wanita dan isteri yang solehah..

eiqa said...

wah....perkongsian yg menarik.thanks sbb share...x sempat nk tgk al kuliah kali nie.bak kata amoi~ sharing is caring..hihihih=p

p/s: su dh beransur pulih...alhamdulillah....maceh2...:))

E n t o y C a i r o said...

mumtaz:

actually semua wanita akan merasa sama seperti apa yg kau rasakan...

apa yg penting niat dan kesungguhan masing-masing...=)

believe ur self sis =)..(untuk mamal gak =P)




japierah:

sy suka dengan keperihatinan anda terhadap penulisan sy untuk post kali ini..

thank you for everything..=)

p/s
:x menyesal kot...
:rajin-rajin la bantu sy lagi..=)



ulfa:

ahlan biki ya anisa solehah!!..
didoakan anda bertambah bahagia bersama suami tercinta..barakahu lakuma...wa baraka alaikum..wa jama'a bainakuma fi khoir..=)


AMOI kecit:

oh yek..
org x sihat x pe..entoy maafkan..=P
alhamdulilah..
robbuna yasfik ya AMOI...=)

aniswany said...

entry yg best =) dapat bukak hati2 insan bernama wanita ^_-
sharing is caring ,may Allah bless you =)

E n t o y C a i r o said...

aniswany:

Alhamdulillah...hanya tuhan sahaja yang mampu membuka pintu hati kecil ini..

Itulah dinamakan mendapat hidayah.

tq anis..kerana melawat sini..=)

khairunnisa ♥ said...

*(^_^)*

terima kasih.

Allahu alim.

E n t o y C a i r o said...

sama-sama nisa...=)

Related Posts with Thumbnails