Saturday, May 19, 2012

MENU BUJANG GEDIK

Assalamualaikum Warahmatuallahi Wabarakatuh

Temanku sekalian.


Sekadar hiasan..

Sejak kebelakangan ini.Suka betul aku dengan hidangan ringkas ini.Sekadar Roti shami berlaukkan ikan tuna di gaul bersama mayonis,yogurt,sedikit air perahan limau nipis,dan beberapa hirisan timun segar.Sedikit tambahan ala-ala mister potato untuk mendapatkan rasa lebih crunchy bila memakanya.hehe.

Nampak simple dan agak mengenyangkan jugalah untuk perut aku ini.hehe.Tapi tak tahulah kenapa tetiba teringin sangat mahu makan menu ni tiap-tiap hari.Takkan dah jadi orang mesir kot? heh! Ah,Merepek saja orang tua ni!.

Apa-apa pun menu istimewa ini,banyak mengingatkan aku dengan beberapa sahabat aku yang lain ketika masing-masing sedang mem'bujang.Bila tinggal aku sorang saja masih men'dara,so i make and eat it for my self only hehe..(tak habis boleh simpan di freezer ok).

Kalau korang tetiba ada penyakit sebegini rupa (tak pandang nasi langsung dah).Just go on.Mybe tuhan ingin memberi kita suatu kelainan dalam hidup.Mungkin juga ingin kita tahu bertapa perlunya kita bersyukur dengan apa yang ada tika ini.Astagfiruallahalazim...


Keep smiling!


Lailahaillallah Muhammadarasuluallah,

02:30 am.Abdeen House,Egypt

6 comments:

peaCe..!! said...

cam sedap je menu nie brader N..haha..
pas nie wat kajian psl menu nie kt rmh aq plak.. :)

E n t o y C a i r o said...

BUAT SENDIRI!!! heh! :P

NunAlifNunAlif said...

wah!sedap2..

Good idea! Almaklumlah skrg ni..dok bace,hafal2, lapar :P

E n t o y C a i r o said...

Sedap sangat taw jahhh...ISH ISH ISHHHHHH...hehehe

Tu lah benda pelik2 nk makan...nk buat itu ini time2 pekse ni.haish...:P

Ayuni said...

ada ke kat Malaysia, nmpk sedap....

E n t o y C a i r o said...

ayuni:ada kot..hehe..teringin la tu..:) seyes SODAP jahhh..:P

Related Posts with Thumbnails