Wednesday, September 14, 2011

ALLAH IS CALLING


Assalamualaikum warahmatuallahi wabarakatuh

Temanku sekalian.

PROLOGSekadar hiasan...


Suasana hari raya yang sudah masuk ke minggu kedua buat aku masih kelu berbicara dalam ruang ini sehinggalah tidak pada waktu ini.Karenah orang tua ,adik beradik ,anak -anak buah buat hidup aku terisi seketika tanpa berbual sendiri di ruangan ini pada suatu ketika dahulu..

Terasa sedikit janggal untuk menulis di waktu ini.Mungkin kehidupan aku yang agak terisi buat akuke kelu sebentar.

Ramadhan lalu agak tidak teratur dengan ketiadaan ibuku didapur,maksud aku dirumah.Cukuplah aanak lelaki terakhir ini dengan asam pedas bergulanya itu terkapai-kapai..Manja!

Alhamdulillah,akhirnya emakku mampu menjalani kehidupan seharianya seperti biasa pada akhir-akhir ramadhan lalu.Syukur tak terhingga ku panjatkan doa kepadanya.Semangat untuk makan no limited aku lihat emak.Selalu saja aku berpesan agar berjaga-jaga dalam permakanan.

Secara peribadi.Syawal kali ini buat aku sedikit gembira atas perkhabaran dari orang tuaku yang amat aku nantikan selama ini."Orang bujang,Faham-faham saje lah apa keinginanya"Gatal!! Habiskan sekolah dulu toy!heh.

Akhir untaian dari aku buat kali ini.Aku anak yang suka tersenyum ini,menyusung 10 jari ingin memohon ampun dan maaf pada kalian jika ada terkasar bahasa,Semoga silaturahim kita di pandang oleh tuhan dan diberkati hendaknya..love u all..heh..

Allah is calling.. that means aku menulis memalam ni.heh.

Keep smiling!

Lailahaillallah Muhammadarasuluallah,

11:05 pm.Teratak Ayahnda maryani,Johor bahru.


4 comments:

liyanahairi said...

wah.. cik abang~ mabruk la akhirnya masuk juga entry utk bulan raya~ syabas~! :) harap2 tak lmbat sgt nak ckp slmt hari raya maaf zahir batin~ tc.

E n t o y C a i r o said...

yana:

pergh..miss sama adek manis gue la..hahaha.

sempat semput nk menaip yanaaaa..

kullu sanah wa antum bi khoir gak yana..

big smile 4 u! :)

liyanahairi said...

eleh~ ye ye owh je adek manis ~ haila~~ kesian btol menaip smpi semput.. ok ke tk ni?? Allah~!! wa enta toyyib aidan.. btw, nak ckp, MABRUK YA AKH~!! lianna naaajih fel imtihaaan.. hehe *ketawa jahat* -ni boleh mintak belanja ni~ boleh? tak nak KFC, nak ice cream BASKIN ROBIN~ :P memain jer la. . jom melangkah tahun baru dengan semangat baru~ najah 3ala toooooul~ amiiiiin ya Rob! jmp di dlm doa & di masr insha Allahu ta3aala. :) nak ckp lagi~ bravo, marha2~! yey~! *Senyumnikmatkubra* huh? :D

E n t o y C a i r o said...

setakat baskin robbing tu..aku boleh buat sejibik la cam diorang buat..apa?x caya...ok..foine.hehe..

alahai..segan aku ngan ko..ko lagi mnatop..aku najah biasa2 je..alhamdulillah.terima kasih adik manis..hehe..

senyumnikmatkubra (aku ingat arab language!)haha..tipah teripu aku! paiseyyy..hehe

Related Posts with Thumbnails